fbpx

Mados žurnalistė Greta Kukštaitė: galimybės mados industrijoje – neribotos


Mados žurnalus pradėjau „leisti” būdama visai maža. Juos paruošdavau pati nuo A iki Z.  Nupiešdavau viršelį, o viduje priklijuodavau gausybę iškarpų su drabužių aprašymais. Taip pat  savo žurnalams rašydavau straipsnius ir įsivaizduojamus interviu su įžymybėmis. „Patirtis pravertė, šiandien mados temomis jau rašau „Elle” žurnalui“, – šypsodamasi pasakoja Greta Kukštaitė, mados žurnalistė, „Fashion Academy“ bendrakūrėja,  dirbanti su įvairiais mados projektais ir prekių ženklais.

Baigusi mokyklą, Greta įstojo į Kazimiero Simonavičiaus universitetą (KSU), kuris vienintelis Lietuvoje siūlo Mados industrijos studijų programą. „Apsispręsti, ką noriu studijuoti, man buvo nesunku –  aiškiai žinojau, kad noriu dirbti mados srityje”.  Universitete gavau vertingų žinių, dėstytojai buvo ryškūs ir įkvepiantys. Vien ko vertos mados guru prof. Eugenijaus Skerstono paskaitos – jo žinios, patirtis, elegancijos pamokos mums buvo neįkainojamos. Tiems, kas mano, kad studijų metu reikės ruošti lekalus ir siūti, Greta atsako, kad mados industrijos studijos koncentruojasi ties mados verslu, komunikacija, vadyba. „Mados industrija – viena didžiausių pasaulyje, todėl ir sričių, kuriose galima save realizuoti – apstu –  čia reikalinga daugybė kompetencijų”–, tikina Greta.

Greta sako, kad KSU, jai gimė idėja įkurti mados akademiją, kurioje galėtų mokytis visi mados entuziastai. Ji negali patikėti, kad svajonė išsipildė taip greitai ir taip sėkmingai. Šių metų kovo pradžioje Greta kartu su Kazimiero Simonavičiaus universitetu įkūrė mados akademiją „Fashion Academy“. Kaip sako Greta, ji bendradarbiavimą su KSU pasirinko dėl sentimentų savo Alma Mater ir universiteto ekspertinių kompetencijų mados srityje. „Fashion Academy” siūlo programą vyresnių klasių moksleiviams, studentams ir visiems mados entuziastams. Programą sudaro 8 savaičių kursai, kurie vieniems reiškia akiračio praplėtimą, o kitiems – savo galimybių, ateities svajonių pasitikrinimą. Greta sako, kad svarbu save pradėti realizuoti  kuo anksčiau, todėl visus skatina ieškoti galimybių tobulėti. Pasak jos, net pats brangiausias ir geriausias universitetas įdomios ir sėkmingos karjeros negarantuos – to tikėtis būtų naivu. Studijų metu įgytos žinios praverčia ir yra svarbios, tačiau reikia nuolat mokytis, ieškoti naujų galimybių ir nesustoti.

Kovo pradžioje startavęs naujas projektas „Fashion Academy“ jau gali džiaugtis pirmaisiais absolventais, kurie sėkmingai baigė aštuonių savaičių trukmės kursus. Jų metu kursų dalyviai susipažino su žymiausiais įvairių sričių mados ekspertais: dizaineriais, stilistais, komunikacijos, technologijų ir aukštosios mados specialistais, o taip pat įgavo žinių, kaip atrasti save mados pasaulyje ir kurią kryptį pasirinkti. Tokio pobūdžio projektas yra pirmasis Lietuvoje.

Kaip sako Greta, projekto „Fashion Academy“ sėkmė slypi lektorių profesionalume. Į akademiją pavyko suburti skirtingų mados sričių specialistus, dirbančius ir save realizuojančius tiek Lietuvoje, tiek užsienyje.

„Džiugina puikūs akademijos dalyvių atsiliepimai – jie minėjo, kad įgavo drąsos, pasitikėjimo savimi, sužinojo daugiau apie karjeros galimybes mados srityje”, – pasakojo projekto „Fashion Academy“ idėjos autorė G. Kukštaitė.

KSU rektorė prof. dr. Jolanta Bieliauskaitė džiaugiasi stebėdama sėkmingai besiklostančias Mados industrijos studijų programos absolventų karjeras ir neslepia, kad universitetas turi ambicijų plėtoti mados studijas tiek bakalauro, tiek ir magistrantūros lygmeniu.

„Stebime mados pramonės tendencijas ir matome specialistų poreikį šioje srityje. Todėl ir toliau planuojame ugdyti ekspertus, gebančius profesionaliai veikti daugialypėje mados industrijoje, operatyviai reaguojančius į technologinius pokyčius, vartojimo tendencijas, praktikuojančius etišką ir tvarų požiūrį į madą, o taip pat, gebančius savarankiškai suburti komandą, dalintis šios srities žiniomis  su kitais. Greta yra vienas iš mūsų ambicingų ir veiklių absolventų, kuriais mes didžiuojamės, pavyzdžių. Tokie bendri projektai, kaip „Fashion Academy” yra puikus alumnų ir universiteto pasitikėjimo vieni kitais įrodymas, vertingiausias grįžtamasis ryšys”-, sako rektorė.

Daugiau apie programą galite sužinoti čia

Dalinkis:

GRĮŽTI