fbpx

KSU prorektorė dr. Loreta Tauginienė dalyvavo CEEMAN konferencijoje


Šių metų rugsėjo 25–27 d. Kazimiero Simonavičiaus universiteto (KSU) prorektorė dr. Loreta Tauginienė dalyvavo Tarptautinės vadybos tobulinimo dinamiškose visuomenėse asociacijos (angl. The International Association for Management Development in Dynamic Societies; CEEMAN) Insbruke organizuotoje 32-oje tarptautinėje konferencijoje „Antreprenerystė skaitmeniniame amžiuje“. Šioje konferencijoje prorektorė pristatė stendinį pranešimą apie nesavarankiško kūrinio rengimo paslaugas teikiančias įmones kaip grobuoniškus skaitmeninius antreprenerius. Pranešimo metu ji pabrėžė, kad pasaulyje yra vos kelios valstybės, kurios tokių įmonių veiklą vertina ne tik kaip neetišką, bet ir neteisėtą (pvz., Lietuva, Jungtinė Karalystė, Australija).  Prorektorė taip pat atkreipė dėmesį, kad sparčiai įsibėgėjusios generatyvinio dirbtinio intelekto technologijos šių įmonių veiklos nepristabdė.

1993 m. įsteigta asociacija siekia paspartinti vadybos kokybės augimą Vidurio ir Rytų Europoje. Šiuo metu asociacija veikia kaip pasaulinis institucijų, tobulinančių vadybos kokybę bei skatinančių švietimą, naujienų sklaidą, tinklas.

CEEMAN priklauso 200 narių iš 50 Europos, Šiaurės Amerikos, Lotynų Amerikos, Afrikos ir Azijos šalių. Prorektorė dr. L. Tauginienė prisijungė prie šios asociacijos tinklo veiklos 2024 m.

Dalinkis:

GRĮŽTI