fbpx

7 „blitz” klausimai Viktorijai Kučuk iš Ukrainos


  1. Ar galėtumėte trumpai prisistatyti?

Mano vardas Viktorija Kučuk, man 18 metų, esu iš Dnipro, Ukrainos. 2023 metais baigiau 138-ąją gimnaziją su sidabro medaliu. Šiuo metu esu pirmakursė Kazimiero Simonavičiaus universitete (KSU), studijuoju Aviacijos vadybą. Mano profesijos pasirinkimas nebuvo atsitiktinis – nuo vaikystės mane žavėjo lėktuvai ir oro uostai. Mano pomėgiai yra tinklinis ir sportiniai šokiai, turiu apdovanojimų šiose srityse. Mano pagrindinės stiprybės yra noras mokytis ir tobulėti, esu pasiruošusi savirealizacijai bet kurioje veiklos srityje. Tačiau turiu ir silpnybę: sau keliu aukštus tikslus ir reikalavimus.

  1. Kas motyvavo Jus tapti KSU studente?

KSU siūlo vieną stipriausių Aviacijos vadybos programų Europoje, su integruotais IATA kursais. Mažos studijų grupės užtikrina asmeninį dėmesį kiekvienam studentui.

  1. Kodėl pasirinkote Lietuvą?

Nusprendžiau siekti aukštojo mokslo Lietuvoje, nes švietimas  Lietuvoje atitinka aukštus standartus. Lietuvoje įgytas išsilavinimas yra pripažįstamas visoje Europoje. Be to, Lietuva yra nuostabi šalis.

  1. Kuo KSU studijos skiriasi nuo studijų jūsų šalyje?

Pagrindinis skirtumas tarp studijų KSU ir studijų Ukrainoje yra tas, kad nuo pirmųjų metų studentai studijuoja savo srities dalykus ir nėra apkraunami nesusijusiais dalykais. Tai leidžia studentams skirti visą laiką profesiniam tobulėjimui. Kitas svarbus skirtumas  – KSU dėstytojai ir personalas su studentais elgiasi pagarbiai, pripažįsta jų teises ir traktuoja juos kaip lygius sau. Tai tikrai svarbu.

  1. Koks buvo netikėčiausias studijų aspektas Lietuvoje?

Labiausiai mane nustebino tai, kad  pasiekę gerų akademinių rezultatų, studentai  iš dalies gali finansuoti savo universiteto studijas, tai įmanoma net privačiuose universitetuose. Be to, galima dirbti ir siekti išsilavinimo – tam sudaromos sąlygos.

  1. Kaip manote, kokios yra KSU stiprybės ir kokiose srityse reikia tobulėti?

KSU pasižymi bendradarbiavimu su Lietuvos ir tarptautinėmis kompanijomis, paruošdamas studentus sėkmingai karjerai. Universitetas taiko inovatyvius mokymo metodus, turi studentų mainų sutartis su daugiau nei 100 universitetų visame pasaulyje. KSU siūlo daugybę galimybių dalyvauti profesiniame mokyme ir švietimo projektuose užsienyje. Universitetas orientuojasi į specialybes, kurios paklausios ne tik šiandien, bet ir ateityje. Manau, kad KSU yra šiuolaikiškas universitetas ir atitinka šiuolaikinius standartus. Trūkumų įvardinti negalėčiau.

  1. Kokie jūsų planai artimiausiems 5 metams?

Per artimiausius 5 metus planuoju baigti bakalauro ir magistro studijas KSU, susirasti darbą savo srityje ir įtvirtinti žinias bei patirtį, įgytas studijų metu.

 

Dalinkis:

GRĮŽTI