fbpx

Kviečiame į SCIENCE HUB renginį – atvirą paskaitą


Kviečiame į pirmąjį šiais metais SCIENCE HUB renginį – atvirą paskaitą, – kurią organizuojame kartu su partneriu Socialinių mokslų kolegija. SCIENCE HUB paskaita “Kaip suprasti miestą? Urbanizacija miestų vadybos kontekste”, kurią skaitys dr. Tomas S. Butkus, vyks sausio 27 d. 16:00 – 16:45 val. ZOOM platformoje.
SCIENCE HUB Zoom mokslo renginiai yra skirti atskleisti pokyčius, transformacijas ir tendencijas įvairiose mokslo ir profesinių interesų srityse.
Šioje paskaitoje dr. Tomas S. Butkus supažindins klausytojus su ̨ . Miestų vadybos prasme, urbanizacija atrodo kaip nevaldomas, labiau chaotiškas nei stabilus ir apibrėžtas procesas. Daugiasluoksnis ir daugiakryptis. Kartu tai konkreti erdvės politika ir vietos ekonomika, konkreti skirtingiausių socialinių ir kultūrinių pavidalų visuomenė, konkreti urbanistinė struktūra. Todėl miestą, o tuo pačiu ir kaimiškų ar kitokių teritorijų virtimą miestais (urbanizaciją) galima suprasti (ir patirti) daugybe būdų. Vienas jų teigia, kad miestas funkcionuoja kaip tam tikrų išteklių valdymas, administravimas, vadyba. Šia prasme mieste vyksta nuolatinis fizinių ir virtualių elementų sisteminimas ir struktūravimas, o to moko miestų vadybos studijos.
Dr. Tomas S. Butkus (g. 1975 Klaipėdoje) – urbanistas, leidėjas ir poetas. Vienos pirmųjų Lietuvoje tarpdalykinių iniciatyvų platformos „Vario burnos“ įkūrėjas (1992 m.). Čiabukų, urbantektoninių lūžių, miesto kaip įvykio, empatiškos architektūros ir kt. koncepcijų ir daugiau nei 20 knygų autorius.
Norinčius dalyvauti kviečiame registruotis iki sausio 26 d. 12.00 val. užpildant šią formą: https://bit.ly/33v4iKK. Registracija į renginį būtina.

Dalinkis:

GRĮŽTI